العيش المرحرح الناشف الفلاحى
المقادير :
4,5 كوب دقيق ابيض
1/2 كوب دقيق ذرة بتاع البسيسة
1/2كوب حلبة مطحونة
2 معلقة كبيرة لبن بودرة
2 معلقة سكر
2 معلقة خميرة فورية
2 معلقة ملح
1/4 كوب زيت
ماء دافىء للعجن
1/2 كوب دقيق ذرة بتاع البسيسة
1/2كوب حلبة مطحونة
2 معلقة كبيرة لبن بودرة
2 معلقة سكر
2 معلقة خميرة فورية
2 معلقة ملح
1/4 كوب زيت
ماء دافىء للعجن
الطريقة :
ـ تعجن المقاديرشوية شوية بالماء الدافىء حتى تتشكل عجينة زى البيتزا,
ـ وتغطى بالنايلون وتوضع فى مكان دافىء حتى تخمر وتزيد فى حجمها,
ـ ثم يقطع كور مناسبة وتترك لترتاح مدة نصف ساعة,
ـ ثم يفرد على سطح رخامة مرشوش بالدقيق,
ـ ثم نسوى العيش فى طاسة على عين البوتوجاز على الوجهين حتى يحمر,
ـ ويرفع ويترك متهوى حتى يجف ويقدم .
إكتبى تعليق ..وإعملى لايك للصفحة يصلكم كل جديد .
متنسيش تعملى لايك للصفحة , عشان توصلك كل منشوراتى,
لازم تدخلى على صفحتى وتضغطى على زر اللايك ..وبكده تشجعينى اكتر واكتر
ـ وتغطى بالنايلون وتوضع فى مكان دافىء حتى تخمر وتزيد فى حجمها,
ـ ثم يقطع كور مناسبة وتترك لترتاح مدة نصف ساعة,
ـ ثم يفرد على سطح رخامة مرشوش بالدقيق,
ـ ثم نسوى العيش فى طاسة على عين البوتوجاز على الوجهين حتى يحمر,
ـ ويرفع ويترك متهوى حتى يجف ويقدم .
إكتبى تعليق ..وإعملى لايك للصفحة يصلكم كل جديد .
متنسيش تعملى لايك للصفحة , عشان توصلك كل منشوراتى,
لازم تدخلى على صفحتى وتضغطى على زر اللايك ..وبكده تشجعينى اكتر واكتر
المصدر : مطبخ ماما مرفت
Mervat Shakra
Mervat Shakra
إرسال تعليق