U3F1ZWV6ZTU2MzM1MzE4ODQ3NjVfRnJlZTM1NTQxMTkwNDkwMzQ=

الصوصات الاساسية ومشتقاتها

الصوصات الاساسية ومشتقاتها
اولا تصنيف الصوصات البنية
1) الصوص الاساسى : صوص الديمى جلاس
* مشتقات صوص الديمى جلاس :
1) صوص اللثوم
2) صوص البرتقال
3)صوص نخاع العظام
4) صوص صياد الحيوانات
5) صوص الكريمة
6) صوص دوكسيل

2) الصوص الاساسى : صوص البتلو المركز
*مشتقات صوص البتلو المركز:
1) الصوص الايطالى
2) صوص البصل
3) صوص ماديرا
4) صوص فطر التيرقل
5) الصوص الحار
6) صوص المستردة البنية

ثانيا تصنيف الصوصات البيضاء

1) الصوص الاساسى : فيلوتيه البتلو
*) يندرج منه صوص ثانوى وهو الصوص الالمانى
*مشتقات صوص قيلوتيه البتلو :
1) صوص كريمة المسترده
2) صوص الفجل


2) الصوص الاساسى : فيلوتيه الدجاج
* يندرج منه صوص ثانوى صوص كريمة الدجاج
* مشتقات صوص فيلوتيه الدجاج :
1) صوص كريمة الدجاج (مع بورية الفلفل الاحمر)

3) الصوص الاساسى : فيلوتيه السمك
*يندرج منه صوص ثانوى صوص النبيذ الابيض
* مشتقات صوص فيلوتيه السمك :
1) صوص الجمبرى
2) صوص الاستاكوزا


4) الصوص الاساسى : صوص البشاميل
*يندرج منه صوص ثانوى صوص الكريمة
* مشتقات صوص البشاميل :
1) صوص الجبن (مورنى )


** الصوصات المشتقة من جميع الصوصات الثانوية :


1) صوص عيش الغراب
2) صوص الاعشاب الطازجة

الصوصات البنية الاساسية ومشتقاتها والصوصات البيضاء والثانوى منها
ومشتقاتها ايضا اليوم سوف نكمل موضوعنا عن الصوصات الاساسية ومشتقاتها
3 ) - تصنيف صوصات الطماطم :

( وهى الصوصات التى يدخل فى مكوناتها الطماطم كعنصر اساسى فى الصوص )

1 ) الصوص الاساسى : صوص الطماطم
* مشتقات صوص الطماطم : 1 ) صوص نابولى

2 ) الصوص الاساسى : صوص طماطم كونكاسية
* مشتقات صوص طماطم كونكاسية:1) الصوص البرتغالى
2) الصوص البروفنسى

4) - تصنيف صوصات الزبد:

( هى الصوصات التى يدخل الزبد فىمكوناتها الاساسية كعنصر اساسى )

1) الصوص الاساسى : الصوص الهولندى
* مشتقات الصوص الهولندى : 1) صوص المستردة
2) صوص المالطى
3) صوص موسلين

2) الصوص الاساسى : صوص بيرنيز
* مشتقات صوص بيرنيز: 1) صوص شورون
2) صوص فويوت

5) - تصنيف صوصات الزيت :

( هى الصوصات التى يدخل الزيت فى مكوناتها الاساسية )

1) الصوص الاساسى : صوص الاعشاب بالخل
* مشتقات صوص الاعشاب بالخل : 1) صوص رافيجوت
2) صوص الخضروات بالخل
3 ) صوص الطماطم بالخل

2) الصوص الاساسى : صوص المايونيز
* مشتقات صوص المايونيز : 1) صوص شانتلى
2) صوص كوكتيل
3) صوص ريمولاد

الصوصات الاساسية ومشتقاتها

سوف نكمل اليوم الصوصات الاساسية ومشتقاتها ( الجزء الثالث ) والاخير وكما تعرفنا
فى الجزء الثانى على تصنيف الصوصات الطماطم ومشتقاتها وصوص الزبد ومشتقاتها

وصوص الزيت ومشتقاتها اليوم مع الجزء الثالث من الصوصات وبعد ذلك سوف نتكلم
عن شرح كل نوع من انواع الصوصات وكيفية تحضيرة ومكوناته وشروطه والاصناف
المشتقة من كل صوص كذلك تابعونا

6) - تصنيف صوصات البوريه :

1) صوص بوريه الجمبرى
2) صوص بوريه الاستاكوزا
3) صوص بوريه التوت الازرق
4) صوص الفلفل الرومى
5) صوص بوريه الطماطم


7) - تصنيف الصوصات المميزة :

تنقسم الصوصات المميزة الى نوعين

1) الصوصات المميزة الدافئة 2) الصوصات المميزة الباردة

1) الصوصات المميزة الدافئة :
1) صوص التقاح
2) صوص الفجل
3) صوص الاستاكوزا الامريكى
4) صوص الكارى
5) صوص الكريمة الحمضى
6) صوص بوريه البصل
7) صوص سويت ساور (ساوركريم)

2) الصوصات المميزة الباردة :

1) صوص كريمة الفجل
2) صوص الثوم
3) صوص التوت البرى الاحمر
4) صوص كمبرلاند
5) صوص النعناع
6) صوص المستردة بالشبت

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

الاسمبريد إلكترونيرسالة